Piyasaların gözü kulağı Fed'de

Dün başlayan Fed toplantısı bugün sona erecek ve TSİ 20:15'te toplantı sonuçları açıklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasası güne yükseliş denemesiyle başlamasına karşın temkinli duruşa döndü.

Açılışını 154 puan artışla 68.676 puandan gerçekleştiren Ulusal-100 Endeks, şu ana kadar en yüksek 68.842 puanı en düşük 68.192 puanı gördü. Bileşik Endeks, saat 10:25 itibariyle 68.212 (-309) puanda yer alıyor.

Tahvil-bono cephesinde dün spot kapanışını yüzde 7.58 seviyesinden gerçekleştiren 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz şu sıra yüzde 7.66 düzeyinde seyrediyor.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.40'ın üzerinde işlem görürken, Dolar/TL 1.4090 seviyesinde bulunuyor.

Piyasaların gözü kulağı bugün ABD Merkez Bankası'nda olacak. Dün başlayan Fed toplantısı bugün sona erecek ve TSİ 20:15'te toplantı sonuçları açıklanacak.  Fed'in önümüzdeki 6 aylık periyotta yaklaşık 500 milyar dolarlık tahvil alım programı açıklanması bekleniyor.

Bununla birlikte ülkede ara seçimlerde Cumhuriyetçiler, beklentiler paralelinde Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirdi. Senatoda ise iktidardaki Demokratlar güç kaybetmesine karsın çoğunluğu halen korumaya devam ediyor. Dün ABD endeksleri artıda kapanırken bugün vadeli işlemlerde gevşek görünüm izleniyor.

Yurtiçinde ise TÜİK, ekim ayı enflasyonunu açıkladı. Enflasyon ekim ayında yüzde 1.83 artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 9,24'ten yüzde 8.62 seviyesine geriledi. ÜFE ise aylık bazda yüzde 1.21 oranında artarken, yıllık ÜFE artışı yüzde 9.92 oldu. Piyasalarda ortalama TÜFE beklentisi yüzde 1.46, ÜFE beklenti ise 0.5 seviyesindeydi. Geçen yılın ekim ayında ise enflasyon TÜFE'de yüzde 2.41, ÜFE'de ise yüzde 0.28 olarak gerçekleşmişti.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir