Piyasaların yönü yatay

Endeksin gün içerisinde 63.500 desteğinin üstünde kalmaya çalışacağı öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Borsada haftanın son işlem günü yatay seyirle başladı. İMKB 100 Endeksi 76 puan düşerek 63.593 seviyesinden açıldı.

Dün seçim öncesi risk almak istemeyen yatırımcıların satışları endeksi yurt dışından ayrıştırdı. Yeni gün ise sıkışık seyirle 63.500 desteğinin üzerinde karşılanıyor. Endeksin gün içerisinde bu desteğin üstünde kalmaya çalışacağı öngörülüyor.

Seçimlere çok az bir süre kala tahvil-bono ve döviz piyasasında da benzer yatay görünüm hakim. Dün yüzde 8.90 bileşikten günü tamamlayan gösterge faiz şu sıra yüzde 8.86 seviyesinde yer alıyor.

Yurtdışı piyasalardan ayrışarak dar bantta dengeli görüntü sergileyen Dolar/TL ise 1.57 seviyelerinde işlem görüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5720/1.5740 düzeyinde. Euro ise işlemler 2.2780 TL seviyesinde geçiyor.

Yurtdışı piyasalarda; ABD’de dış ticaret açığının daralması bahanesiyle yaşanan yükselişin kalıcı olup olmayacağı takip ediliyor. ABD vadeli piyasa şu sıra gevşek görünümde.

Dün ECB Başkanı Trichet’den çok da farklı bir açıklama duymayan piyasalar, temmuz ayında bir faiz artırımı olabileceği beklentisini de fiyatlamıştı. Sabah itibariyle Euro/Dolar 1.4460 sent seviyesinde işlem görürken,  Avrupa endekslerinin de güne hafif satıcılı başladığı görülüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir