PKK'lı teröristler polise ateş açtı

Kırsal bölgeden kent merkezine eylem yapmaya gelen PKK'lı teröristler, polise ateş açtı, 1 polis yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır kent merkezine eylem yapmaya gelen PKK'lı teröristler, takip edildiklerini fark edince polise ateş açtı, 1 polis yaralandı.

Olay, bu akşam saat 17.20 sıralarında merkez Bağlar İlçesi Toptancılar Sitesi bölgesinde meydana geldi. Kırsal bölgeden kent merkezine eylem yapmaya gelen PKK'lı teröristler, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince takibe alındı. Teröristler yakalanacaklarını anlayınca, polislere ateş açtı ve çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle yaralanan 1 polis memuru hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

1 PKK'lı ölü, 1 PKK'lı yaralı ele geçirildi

Diyarbakır kent merkezine eylem yapmaya gelen ve kendilerini takip eden polislere ateş açarak 1r polis memurunu yaralayan PKK'lılardan 1'i ölü ele geçti, 1'i yaralı yakalandı.

Takip edildiklerini anlayınca ateş açıp 1 polisi yaralayan teröristler, Toptancılar Sitesi bölgesinde polis ile çatışmaya girdi. Çatışmada erkek terörist öldürülürken, kadın terörist de yaralı yakalandı.

Diarbakır merkez Bağlar İlçesi'ndeki Toptancılar Sitesi yakınlarında çıkan çatışmayla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, PKK'lı teröristlerin polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verdiği belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"İlimizde hedef seçilen kişi ve yerlere yönelik örgütün dağ kadrosundan gelen ve eylem hazırlığı içerisinde olan 2 bölücü terör örgütü mensubunun Bağlar İlçesi, Bağcılar Mahallesi Toptancılar Sitesi civarında olduğunun tespit edilmesi üzerine belirtilen bölgeye ekiplerimiz sevk edilmiştir. Ancak ekiplerimizin 'teslim ol' çağrısına bölücü terör örgütü mensuplarınca silahla karşılık verilmiş ve açılan ilk ateş sonucu bir polis memuru yaralanmış ve 2 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada yaralanan 2 bölücü terör örgütü mensubu hastaneye kaldırılmış, bölücü terör örgütü mensuplarından biri hayatını kaybetmiştir. Saldırı sonrasında olay yerinde yapılan araştırmalarda bölücü terör örgütü mensuplarının çatışmada kullandıkları 1 adet tabanca ve 2 adet şarjör ele geçirilmiştir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir