"Fezlekeler geldi, inceliyoruz"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 4 bakanla ilgili fezlekenin bakanlığa geldiğini ve incelendiğini kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Adalet Bakanı Bozdağ, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından istifa eden eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili fezlekelerin Adalet Bakanlığı'na geldiğini ve ilgililerce incelendiğini bildirdi. 

TBMM Adalet Komisyonu'nda HSYK'nın yapısına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine katılan Bozdağ, verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, eleştirilen bütün konuları dikkate alan, herkesin üzerinde mutabık kalacağı Anayasa değişikliğinin hayata geçirilebileceğini belirtti. 

Her gün manşetlerde olan ve bu kadar çok tartışılan yargıyla Türkiye'nin yoluna devam etmesinin fayda sağlamadığını dile getiren Bozdağ, döneme göre başka ideolojilerin yargıda etkin olduğuna dikkati çekti. Hiçbir mensubiyetin yargının üzerinde hükümran olmaması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, böyle bir yapının kurulması gerektiğini kaydetti. 

Bozdağ, uzlaşma çağrısının komisyonda görüşülen HSYK'nın yapısına ilişkin kanun teklifiyle ilgili olmadığını belirterek, yasa teklifiyle ilgili sürecin ayrı olduğunu söyledi. Anayasa değişikliğinde partilerin uzlaşı ortaya koyması halinde eleştirileri ortadan kaldıracak düzenleme yapılabileceğini ifade etti. 

Yanlış yaptıkları bir durum olması halinde bunu kabul ettiklerini dile getiren Bozdağ, "Yargı hukukun emrinde olsun. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı çerçevesinde yapılması gereken en doğruyu uzlaşarak beraber yapabiliriz. Umarım bu tartışmalar, yargı konusunda ortak adım atılmasına imkan verir" diye konuştu.

Bozdağ, başka bir soru üzerine, yasa teklifinin komisyonda görüşülmesi sırasında eleştirileri dikkate alan değişiklikler olacağına ve olgunlaşacağına inandığını ifade etti. 

Bozdağ, fezlekelerin inceleme bittikten sonra Meclis'e sevkedileceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir