"İsrail terörist bir devlet"

Devlet Bakanı Çağlayan, İsrail'in yapmış olduğu katliamın hesabını vereceğini, bu durumun hesapsız kalmayacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İsrail devletinin, "suçlu bir devlet, terörist bir devlet" olarak tarihte yerini aldığını söyledi.

Bakan Çağlayan, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısını değerlendirdi. Çağlayan, bu konuda Türkiye'nin gücünün bir kez daha belli olduğunu belirterek, "Sayın Başbakanın konuşması üzerine, İsrailliler geri adım atmışlardır" dedi.

İsrail'in yapmış olduğu katliamın hesabını vereceğini, bu durumun hesapsız kalmayacağını ifade eden Çağlayan, bir devletin terör estirmesinin manidar olduğuna işaret etti ve "İyi izlenmesi, iyi gözlenmesi gereklidir" diye konuştu.

Gazze'ye yardım götüren gemilerde 32 ayrı ülkeden insanın bulunduğuna ve bu meselenin sadece Türkiye'nin meselesi olmadığına dikkati çeken Çağlayan, gerek NATO'nun, gerek BM'in ve gerekse diğer uluslararası kuruluşların bu saldırıyı kınadığını ve İsrail'in devlet terörü yaptığını ifade ettiğini anımsattı. Çağlayan, şunları söyledi: "Masum, kuşatılmış, esarete alınmış insanlara, insani ihtiyaçlarını engeller bir yapı oluşturuldu. Bu insanlara gemilerle silahlar gitmiyordu. Onlara giyecek, yiyecek, içecek gidiyordu. Bu engellendi, barış engellendi.

İsrail, insanlık dışı bir suç işledi, suçu da artık uluslararası kayıtlara geçti. Bu konuda İsrail devleti, suçlu bir devlet, terörist bir devlet olarak tarihte yerini aldı. İsrail halkının aynı kanaatte olmadığını düşünüyorum. Bu saldırı, tamamiyle İsrail hükümetinin sorumluluğuna ait olan bir şeydir. İsrail hükümetinin sorumluluğudur. İsrail halkında zannetmiyorum ki bu tip davranışlar olsun."

İhracatçı Birlikleri içinde çok sayıda birlik başkanının Musevi asıllı olduğuna dikkati çeken Çağlayan, "Ama en az bizim kadar milli değerlerine bağlı insanlardır. Bu insanlar, Türkiye'nin ihracatında önemli yer almaktadır, Türk sanayisinde önemli yer almaktadır. Bu konuda mutlaka Türk insanının da ayrım yapması gerek. Şu ana kadar da korkulanın aksine, Türkiye'de hiçbir Musevi vatandaşımızla, kardeşimizle, dostumuzla ilgili en ufak bir problem yaşanmamıştır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir