"Mali krizin tek sorumlusu Yunanistan değil"

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, Avrupa'nın, ekonomik kriz karşısında siyasi açıdan yetersiz kaldığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Avrupa'nın, ekonomik kriz karşısında siyasi açıdan yetersiz kaldığını belirterek Yunanistan'daki mali krizin sorumlusunun sadece Yunanistan olmadığını söyledi.

Papulyas, Avrupa Odalar Birliği Kulübü Başkanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın ekonomik kriz karşısında siyasi açıdan yetersiz kaldığını" belirterek, "Biz Avrupalılar bir yanlış yaptık. Ekonomi odaklarının ve bankaların akınlarından korunmak için, Avrupa'nın siyasi gücünü sağlamlaştırıp arttırmadık" dedi.

"Avrupa Birliği'nde, toplumların geleceği konusunun hiçbir zaman gündemin birinci maddesini oluşturmadığını" ifade eden Papulyas, "Almanya'nın eski başbakanı Helmut Schmidt'in ısrarla ortak para birimini desteklerken, Avrupa'nın siyasi zafiyetini hesap edemediğini" öne sürdü.

Papulyas, "Yunanistan'ın, bugün içinde bulunduğu mali krizden sadece kendisinin sorumlu olmadığını" savunarak, "Bu bir Yunan krizi değil" dedi.

Bu arada, Yunanistan'da, Aşırı milliyetçi Halk Ortodoks Alarmı (LAOS) partisi Genel Başkanı Yorgo Karacaferis, "Avrupa Birliği'nin dağılmak üzere olduğunu ve artık son dönemlerini yaşadığını" iddia etti.

Karacaferis, Atina bölgesinde yayın yapan özel Antenna1 radyosuna verdiği demeçte, "Almanya'nın, Güney Avrupa ülkelerini AB aracılığıyla yıllarca sömürdüğünü ve artık bu ülkelerden alacağı bir şey kalmadığı için Birliği dağıtma yönüne gideceğini" öne sürdü.

"Avrupa Birliği'nde artık son dönemlere gelindiğini" ifade eden Karacaferis, "Almanya, hep aynı. Hiç değişmedi. Yıllardır Tüm Avrupa'nın kendisi için çalışması gerektiğini düşünüyor. Maalesef, artık alıp götüreceği başka bir şeyler kalmadığını görünce bizi sıkıştırıyor ve çıkış yolunu gösteriyor. Bunu başaramazsa Avrupa ailesinden kendisi gidecek. Sonun başlangıcını yaşadığımıza inanıyorum" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir