"Suriye'de şerlerin kaynağı Esad rejimidir"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında "Suriye'de söz konusu olan şerlerin kaynağı Esed rejimidir" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin, "Bazı çevreler, El-Kaide terör örgütünün yaptığı terör ve şiddeti bahane göstererek, Esed'i ehvenişer gibi göstermeye çalışıyorlar. Suriye'de söz konusu olan şerlerin kaynağı Esed rejimidir" dedi.  

Suriye Halkının Dostları Toplantısı'na katılmak üzere Paris'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Daha önce Suriye'deki radikal unsurların uyguladıkları yanlış yöntemlerin rejimi "ehvenişer" denilecek noktaya getirdiğine dair açıklamada bulunduğu iddia edilen Davutoğlu, bu konuda kendisine yöneltilen bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Benim böyle bir şey kullanmam söz konusu değil. Bazı çevreler El Kaide terör örgütünün şiddetini bahane ederek, Esad'ı ehvenişer olarak göstermeye çalışıyor. 
Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi yapılarak, Esad rejimi ehvenişer gibi gösterilmeye çalışıyor. Halbuki IŞİD ile rejim güçlerinin hiç birbiriyle savaşmadığına dikkat çektim. Bugün Suriye'de söz konusu olan şerlerin asıl kaynağı Esad rejimidir... Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumunda bir değişiklik yok"

Bu konularda ilginizi çekebilir