Sabit puan modeli de çözüm olmadı

YÖK, katsayı yerine verilmesi planlanan sabit puan modelinden de vazgeçiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA  - YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, katsayı uygulaması yerine planlanan sabit puan modelinden de yasaya uymadığı gerekçesiyle vazgeçebileceklerini açıkladı. 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Genel Kurul toplantısına verilen öğlen arasında gazetecilerin soruları yanıtladı.
Bir soru üzerine Özcan, katsayıyla ilgili çalışma yapacak komisyonun toplantının öğleden sonraki bölümünde oluşturulacağını belirtti. Bir gazetecinin, "Komisyon sizin daha önce açıkladığınız formül üzerine mi çalışacak?" sorusu üzerine Özcan, kendilerinin bu konuda üzerinde çalıştıkları pek çok alternatif olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Özcan, şunları kaydetti:
"Bana bunun başka yolları var mı dediniz. Gaziantep'tekini diyorsunuz. Ben de size daha başka şekillerde düşünülebilir diye, tamamen aklımdaki bir şeyi söyledim. Gayet basit bir sistemdi. Ama o bazı mevcut mevzuatlarla uyuşmuyor. Hani çarpılacak diyor ya, o terimi karşılamıyor. Onun için belki de bundan vazgeçeceğiz. Ama benim söylediğim basit bir sistemdi. Herkesin kolaylıkla anlayabileceği bir sistemdi. Ama yasa ile uyum içinde olmadığı için belki onu hemen diskalifiye ederler."
Yüzdelik dilime dönüş
Bir gazetecinin, "Yeniden yüzdelik veya bindelik orana mı dönülüyor, sabit bir puan seçeneği ortadan kalkıyorsa" sözü üzerine Özcan, "Tabii tabii... Eski sistemde devam edildi. Benim söylediğim toplama hikayesini unutun" dedi.
Özcan, "Katsayıyla ilgili yeni formülün yüzdelik dilim de olabileceğini" belirterek, "Değişiklikler, yeni sistem ne gerektiriyorsa o sisteme göre yapılır" değerlendirmesinde bulundu.
Bu konularda ilginizi çekebilir