Şahin: Alınacak tedbirleri görüşeceğiz

Meclis Başkanı Şahin, Mecliste dün yaşanan kavgayla ilgili olarak, önümüzdeki günlerde Başkanlık Divanını toplayacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, dün akşam TBMM Genel Kurulunda yaşanan olayla ilgili olarak, "Önümüzdeki günlerde veya çok yakın bir zamanda Başkanlık Divanını toplayarak, bütün bunları değerlendirerek, eğer alınması gereken tedbirler varsa, bu tedbirlerin neler olduğunu görüşüp bunları kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Şahin, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve beraberindeki öğrencileri kabulünde, TBMM Genel Kurulunda dün yaşanan kavgayı değerlendirdi.

"Dün akşamki oturumlarda, TBMM'de yaşananlardan Meclis Başkanı olarak büyük üzüntü duydum" diyen Şahin, Erzurum'dan gelen öğrencilerin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün "gülümsemesi gereken gençler" projesiyle Meclise geldiğini söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, şöyle konuştu:

"Dün akşam Genel Kurul çalışmalarını izleyen vatandaşlarımız, bu yavrularımız -şayet izlemişlerse- gülümseyemediler, üzüntü duydular. Ben de üzüntü duydum. TBMM, halkımızın, milletimizin sorunlarını çözüm adresidir, demokrasimizin kalbidir. Tabii ki farklı siyasi partiler olacaktır, farklı ekonomik ve siyasi görüşlere sahip milletvekillerimiz olacaktır. Ancak 90. yılını kutlamaya hazırlandığımız TBMM'ye yakışır tavırlar içerisinde olmak mecburiyetindeyiz. Birbirimizi kıracak, daha doğrusu kendimize söylenmesini arzu etmediğimiz hiç bir sözü başkalarına da söylemeyecek olgunluk içerisinde hareket etmek mecburiyetindeyiz. Ben yaşananlar sebebiyle, dün akşam hastaneye giderek tedavi olmak zorunda kalan milletvekili arkadaşlarımızın da varlığını biliyorum, bundan da ayrıca üzüntü duydum.

Geçmişte, 20. dönemde, bir milletvekili arkadaşımız bu tartışmalar esnasında hayatını kaybetmişti. Bütün bunlardan dersler çıkararak, büyük bir olgunluk içerisinde Meclis çalışmalarının İçtüzüğe uygun şekilde gerçekleşmesi gerekir. Bu konuda siyasi partilerimizin saygıdeğer genel başkanlarından, grup başkanvekillerinden ve tüm milletvekilleri arkadaşlarımızdan, Meclisimize yakışır olgunlukta görüşmelerin yürütülmesi bakımından özen göstereceği bir tavır içerisinde olmalarını bekliyorum. Tabi bütün bu yaşananlarla ilgili belki önümüzdeki günlerde veya çok yakın bir zamanda Başkanlık Divanını toplayarak, bütün bunları değerlendirerek, eğer alınması gereken tedbirler varsa, bu tedbirlerin neler olduğunu görüşüp bunları kamuoyu ile paylaşacağız. Tekrar etmemesini diliyorum. Milletvekili arkadaşlarımızın sağduyulu hareket etmeleri temennisinde bulunuyorum."

Şahin, "bir korumanın kavga sırasında Genel Kurula girmeye çalıştığı" iddiası ile ilgili bir soru üzerine, "Güvenlikten sorumlu ilgili emniyet mensupları tarafından zabıt tutulmuş. Böyle bir zabıt sabahleyin önüme geldi. Sanıyorum, Emniyet Genel Müdürlüğüne de gönderilmiş, idari bir işlemdir, Emniyet Genel Müdürlüğü bu işlemleri yapacaktır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir