Şahin: Aracılık etmem

TBMM Başkanı, "Dostlar alışverişte görsün kabilinden bir komisyonun kurulmasına ben aracılık etmem" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişikliğinde, "bir komisyon, kurulmuş olması için kurulmamalı" görüşünü dile getirerek, "Dostlar alışverişte görsün kabilinden bir komisyonun kurulmasına ben aracılık etmem" dedi.

Bir gazetecinin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliğinin seçimden sonra olması gerektiğini söyledi, 'kimse bize komisyon kurmak için gelmesin' dedi. Sizin bu konudaki çalışmalarınız rafa mı kalktı?" sorusu üzerine Şahin, siyasi partilerin, uzlaşma komisyonu kurulmasına yardımcı olmaları halinde inisiyatif alabileceği yönündeki açıklamalarını anımsattı.

Siyasi partilerin genel başkan ve sözcülerinin açıklamalarını takip ettiğini ifade eden Şahin, "Bir komisyon, kurulmuş olması için kurulmamalıdır. Dostlar alışverişte görsün kabilinden bir komisyonun kurulmasına ben aracılık etmem" dedi.

Şahin, Başbakan Erdoğan'ın genel seçimlerin haziran ayının başında olabileceğini açıkladığını, seçimlere yaklaşık 8 aylık bir süre kaldığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bu süre içinde komisyon kurulsa bile ortaya bir metin çıkarabilir mi, bu yasama yılında böyle bir anayasa değişikliği gerçekleştirilebilir mi; bir haftadır yapılan açıklamaları izlediğimde ciddi kaygılarım olduğunu ifade etmek istiyorum.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir