Şahin: Saat 14:00'ten sonra yeniden başlayacak

İstanbul Valiliği, sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağışların öğleden sonra yeniden başlayacağı açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul genelinde sabah saatlerinde bastıran gök gürültülü şiddetli yağış dolayısıyla Valilik tarafından vatandaşlara uyarı yapıldı.

İstanbul Valisi Şahin, uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağışın olduğunu dile getirirken, "Bunları inşallah hızla ve vatandaşımızı en rahatsız etmeyecek şekilde telafi etmeye çalışıyoruz. Mevsim normallerinin bir kaç katı olması nedeniyle su birikmeleri oldu. Ekiplerimiz bu noktalara hızla müdahale ediyorlar. Hem belediyemizin ekipleri hem AFAD ekipleri bu baskınlarla bir taraftan mücadele ederken, trafiğin akışının düzenlenmesi noktasında da emniyet müdürlüğümüzün ekipleri ve jandarma komutanlığımızın trafik timleri görev başındalar" şeklinde konuştu.

Vali Şahin, yağışların saat 14.00'ten sonra tekrar yoğunlaşacağını ve akşam saatlerine kadar sürmesini beklediklerini de söyledi.

Bu arada İstanbul Valiliği, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" açıklamasını yaptı. 

İstanbul sağanak yağışa teslim!İstanbul sağanak yağışa teslim!