”Sakık'a cevabı Baykal vermeli”

Bülent Arınç, BDP'li Sırrı Sakık'ın açıklamalarına bizzat Deniz Baykal'ın cevap vermesi gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - BDP'li Sırrı Sakık'ın dün Meclis'te yaptığı konuşma sırasında "CHP 20 militanı bize gönderin dedi" şeklindeki açıklamaları siyaset koridorlarında yankı bulmaya devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu konuyla ilgili açıklamayı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yapması gerektiğini savundu.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, "Sırrı Sakık önemli bir konuyu anlattı. Doğrudur yanlıştır, bunu bilmem... Ama CHP, bunun doğru olmadığını iddia ediyorsa, ki çıkan sözcü aynı konuşmayı yaptı, ama bunu cevaplandıracak kişi Sayın Baykal'dır. Sayın Mustafa Özyürek'in orada hiçbir sıfatı yok. 1999 seçimlerinde CHP barajın altında kalmıştı... Ve Mustafa Özyürek'in de hiçbir sıfatı yoktu. CHP eğer bunu cevaplandırmak isteseydi, Sayın Baykal Genel Kurul salonuna girer ve Sayın Sakık'ın sözlerine karşı birinci ağızdan cevap verirdi. Ben doğrusu böyle bir cevabı bekliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan talimat verdi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Genel Kurulunda dün 'ağzını kapatarak, sürekli talimat verdiğini' öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, "O talimatlar ışığında sözler verildi, bu açıklamalar yapıldı. Ben o dönemi bilmiyorum ama o dönemin yetkilileri böyle bir şeyin olmadığını söylüyor" görüşünü savundu.

Kılıçdaroğlu, 'AKP-BDP mizanseninin' nasıl hazırlandığını, Erdoğan'ın nasıl talimat verdiğini, birinin gelip Başbakan'a bu bilgileri aktardığını gördüğünü ifade etti.

"Sayın Başbakan, Sayın Sakık'a talimat mı verdi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır, onu söylemedim. Oralarda yapılacak görüşmelerin, kimlere söz verilmesinin, bütün o mizansenin hazırlandığını söylüyorum" karşılığını verdi.

Erdem: 20 militan lafını hayretle karşıladım

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem da, iddianın 'mesnetsiz' olduğunu belirterek, "20 militan lafını hayretle karşıladım" dedi.

'Görüşmelerin sohbet şeklinde geçtiğini, kurumsal kimlik adına yapılmadığını, listenin konuşulmadığını' belirten Erdem, ''Sayın Sakık'ın bu derece mesnetsiz bir iddia ortaya atmasından üzüntü duydum. Böyle bir şey söylemek abesle iştigaldir. Hayretle karşıladım'' dedi.

Demirtaş: Baykal'ın yalanlamasına anlam veremedim

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Sakık'ın konuşmasında, partililer arasında diyalogn kurulması gerektiği yönünde mesaj vermeye çalıştığını belirterek "Sırrı Sakık'ın mecliste yaptığı konuşma spekülatif değil. Sayın Baykal'ın bu konuyu ısrarla yalanlıyor olmasına doğrusu anlam veremedim. Sırrı Bey, geçmişte bütün partilerin birbirleriyle aslında bir şekilde diyalog içerisinde olduğunu anlatmaya çalıştı. Verilen mesaj buydu" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir