Satışlar arttı, yurtdışından ayrıştı

Borsa günü yüzde 1 düşüşle 67.259 puandan kapattı. Faiz yüzde 8.44'e, dolar 1.5650 liraya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında satış baskısı arttı ve endeks yönünü aşağı çevirdi. Borsa günü 696 puan düşüşle 67.259 puandan kapatırken, hisse senetleri ortalama yüzde 1 değer yitirdi.

Bugün yurtdışı piyasalarda pozitif hava hakim olurken, borsa ilk seansta dışarıya göre daha sınırlı yükseliş kaydetti. Günün ikinci seansında ise başta bankacılık endeksinde olmak üzere artan satış baskısı piyasayı aşağı çekti. Bileşik Endeks bugün en düşük 66.919 seviyesine gördü. Gün sonunda ise 2.5 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Hazine bugün 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvili ve 27 Ocak 2016 vadeli altı ayda bir sabit kupon ödemeli tahvilleri yeniden ihraç etti. İki tahvil ihalesinde toplam net 4 milyar 902 milyon lira borçlanıldı. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin yeniden ihracında ortalama bileşik faiz yüzde 8.30 ile önceki günkü kapanışın 4 baz puan altında sonuçlandı. Ancak, ihale sonrası artan satışlarla gösterge faiz yüzde 8.44 bileşik seviyesine çıktı.

Döviz cephesinde de kurlar yukarı yönlü seyir izledi. Risk iştahındaki azalmaya bağlı olarak bugün Türk Lirası'nda hem Dolar hem de Euro karşısında yüzde 1 civarında kayıplar izlendi. Kapalıçarşıda dolar 1.5650 liradan euro 2.2480 liradan kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir