Savarona'nın itibarının iadesi önemli

Bakan Şimşek, Savarona yatının sözleşmesinin feshi konusunda gerekli çalışmanın başlatıldığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, Savarona yatının sözleşmesinin feshi konusunda gerekli çalışmanın başlatıldığını belirterek, "Burada önemli olan bence, amacına, tarihi niteliğine uygun kullanılmayan bir yatın itibarının iade edilmesidir" dedi.

Şimşek, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminalinde düzenlenen 8. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarını gezdi. Bakan Şimşek, burada gazetecilerin, fuhuş baskını yapılan Savarona yatıyla ilgili soruları üzerine, bu konuyla ilgili dün haberleri öğrenir öğrenmez talimat verdiğini söyledi.

Mehmet Şimşek, "Sözleşmenin feshi konusunda arkadaşlarımız gereken çalışmayı başlattı. Ama rızaen bir fesih söz konusu olmaz ise mahkemeye götüreceğiz. Bu sürecin sonunda da karar verilecektir. Diyelim ki biz bu yatı geri aldık. Bu yatın nasıl kullanılacağı hususu, hükümetin vereceği bir karardır. O husus için çok erken. Burada önemli olan bence, amacına, tarihi niteliğine uygun kullanılmayan bir yatın itibarının iade edilmesidir. Burada asıl olan odur. Bizim içim öncelik, o itibarı geri kazandırmaktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir