Savcı Mavi Marmara'yı inceliyor

Gemide dedektör köpek "Cesy"nin de katıldığı arama çalışmaları ve radyasyonla ilgili ölçümlerin ardından Mavi Marmara gemisinin kaptanı Tural gemiye çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN- İsrail'in 31 Mayısta Gazze'ye yardım götüren filoya düzenlediği baskından sonra el koyduğu ve Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limana getirilen 3 Türk gemisinde bomba uzmanı ekiplerin ardından, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve 3 savcı incelemelere başladı.

Alınan bilgiye göre, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığındaki 3 savcı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Oruç ve yetkililerle limanda bulunan "Mavi Marmara" gemisinin olduğu bölüme gitti.

Gemide dedektör köpek "Cesy"nin de katıldığı arama çalışmaları ve radyasyonla ilgili ölçümlerin ardından herhangi bir olumsuz yaşanmaması üzerine "Mavi Marmara" gemisinin kaptanı Mahmut Tural, gemiye çıktı. Acente firması sahibi Murat Taş da yetkililere bilgi verdi. Daha sonra Başsavcı Ercan ve savcılarla İHH yetkilileri incelemede bulunmak üzere gemiye çıktı.

Bu arada görevli ekipler, gemilerle ilgili görüntüleme çalışmalarını sürdürürken, sahil güvenlik görevlilerinin de geniş önlem aldığı ve denizde botlarla tur attıkları görüldü.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir