Şekerbank'tan 'fatura eriten kredi'

Kredi ile işletmelerin Ağustos ve Eylül 2010 tarihli elektrik fatura bedelleri ilgili elektrik kurumlarına nakit olarak ödenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şekerbank, işletmelerin yaz döneminde artan elektrik faturalarına yönelik "fatura eriten kredi"yi sundu.

Şekerbank'tan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kredi ile işletmelerin Ağustos ve Eylül 2010 tarihli elektrik fatura bedellerinin Şekerbank tarafından ilgili elektrik kurumlarına nakit olarak ödeneceği ve elektrik faturasının tutarının yine banka tarafından işletme sahibine 12 ay vadeli olarak kredilendirileceği bildirildi.

Açıklamada, işletme adına Şekerbank'ta kredili mevduat hesabı (KRM) açılması ve elektrik faturasındaki abone numarasına otomatik ödeme talimatı verilmesinin kampanyadan yararlanmak için yeterli olacağı, 15 Ekim 2010 tarihine kadar devam edecek "fatura eriten kredi"den işinde sürekli soğutmaya ihtiyaç duyan otel, restoran ve marketler ile birlikte esnaf ve küçük işletmelerin yararlanabileceği kaydedildi.

Şekerbank'ın, kampanya kapsamında ayrıca soğutma cihazlarını A sınıfı enerji tüketen cihazlar ile değiştirmek isteyen tüm işletmeleri "EKOkredi" ile destekleyeceği belirtilen açıklamada, bu kapsamda işletmelere aylık yüzde 1,25 faizli ve limit sınırı olmayan koşullarda kredi imkanı sunan bankanın, bu ürünüyle 2009 yılından bu yana 9 binin üzerinde müşterisini enerji tasarrufuyla tanıştırdığı vurgulandı.

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, bankanın her zaman küçük işletmelerin ve esnafın yanında yer aldığını, onları desteklediğini ifade ederek, "EKOkredi" ile işletmelere, aile bütçesine ve ülke ekonomisine enerji tasarrufu yoluyla katkı sağlamayı misyon edindiklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir