Şekerbank'tan GTO üyelerine kredi

Gaziantep Ticaret Odası üyeleri "Üreten Paket" kapsamında 12 yıla varan vade ve uygun faiz oranlarıyla kredi kullanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Şekerbank arasında üye firmaların "Üreten Paket" kapsamında 12 yıla varan vade ve uygun faiz oranlarıyla kredi kullanmalarına olanak sağlamak üzere protokol imzalandı. Protokole göre, kredi kullanacak firmalara bankacılık işlemlerinde yüzde 50'ye, kredi faizlerinde ise yüzde 20'ye varan oranlarda indirim sağlanacak.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, imza töreninde yaptığı konuşmada, Oda olarak bugüne kadar bankalarla üye firmaların finansman kaynaklarına daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla çeşitli anlaşmalar yaptıklarını hatırlattı. Yaptıkları anlaşmalarla üye firmaların finans kaynaklarına daha düşük bedelle ulaşmalarının yolunu açtıklarını dile getiren Aslan, şunları söyledi:

"Ekonominin can damarı olan esnaf ve küçük işletmelere yapılacak her türlü destek ülke ekonomisine ivme kazandıracak, ekonominin canlanmasına ve istihdama katkı olarak geri dönecektir. Şekerbank yönetimine finans kaynaklarına ulaşımda sıkıntı yaşanan böyle bir dönemde olaya olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkür ediyoruz. İmza altına aldığımız protokol kapsamında kredi kullanmak isteyen üye firmalarımız gerek Şekerbank gerekse Odamızın ilgili birimleri ile irtibata geçerek koşullarla ilgili bilgi alabilirler."

Şekerbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Tevfik Demirkan ise konuşmasında, 57 yıldır iyi ve kötü günde Anadolu'daki işletmelerin yanında olmaya gayret gösterdiklerini ifade ederek, "Banka olarak en uygun ve uzun vadeli kaynakların en önemli müşteri segmenti olarak gördüğümüz esnaf ve küçük işletmeler için kullandık. Türkiye'nin kalkınmasında büyük rol oynadığına inandığımız esnaf, sanatkar ve küçük işletmelerin Şekerbank'ın desteği ile büyümesini ve onların bankası olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda işletmelerimizi Üreten Paket avantajlarından yararlanmaya çağırıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Mehmet Aslan ve Tevfik Demirkıran protokolü imzaladılar.

Bu konularda ilginizi çekebilir