Sıcaklık batıda 5 derece azalacak

Hava sıcaklığı batı bölgelerde 3 ile 5 derece azalacak. Muğla kıyıları, Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde ise kuvvetli yağış etkili olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 3 ile 5 derece azalacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Tokat, Sivas, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Siirt çevreleri ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla kıyıları, Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz'de yer yer kuvvetlice esecek. 

Kuvvetli yağış uyarısı 

Meteoroloji, yağışların; Muğla kıyıları, Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklediğine dikkat çekerken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(19) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20) 
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (19) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20) 
SAMSUN: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli.(17) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kıyıları yer yer sisli.(21) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu

Bu konularda ilginizi çekebilir