Sıcaklık batıda artacak, doğuya yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, batı bölgelerinde sıcaklığın artacağını belirtirken, yurdun doğu bölgeleri için fırtına ve yağış uyarısı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava sıcaklığının, Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, yurdun doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Sivas, Erzincan, Iğdır, Kars, Ardahan, Ağrı ile Van çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. 

Yurdun doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Sivas, Erzincan, Iğdır, Kars, Ardahan, Ağrı ile Van çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 

Rüzgar ise genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile zamanla Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esecek. 

Yağışların, bugün öğle saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. 

Meteoroloji, rüzgarın Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esmesinin beklendiğini belirterek, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Az bulutlu. (26) 
ANKARA: Az bulutlu. (29) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (35) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (33) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (37) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (27) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (27) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (38) 

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Az bulutlu ve açık. 
Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. 
Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin doğusu yer yer parçalı bulutlu. 
İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, bugün sabah saatlerinde Sivas çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 
Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, bugün sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinde Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 
Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinde Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. 
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir