Sıcaklıklar batıda artıyor, doğuda düşüyor

Hava sıcaklığı doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Yağışlar, Artvin, Bayburt, Erzincan, Ardahan, Kars ve Bingöl çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı ise doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Sivas, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Artvin, Bayburt, Erzincan, Ardahan, Kars ve Bingöl çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
Hava sıcaklığı, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.
Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı, sabah ve öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in batı kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Sivas ve Kahramanmaraş çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.
Meteoroloji, Soma’nın az bulutlu geçeceğini belirtirken, günün en yüksek sıcaklığının 26 derece olmasının beklendiğini aktardı.
Yağışların; Artvin, Bayburt, Erzincan, Ardahan, Kars ve Bingöl çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, yerel dolu yağışı, yerel su baskını, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar, yıldırım gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Az bulutlu.(21)
ANKARA: Az bulutlu ve açık. (23)
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (27)
ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)
ANTALYA: Az bulutlu. (26)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı. (20)
ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde kuzey kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. (18)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri parçalı bulutlu.
EGE: Az bulutlu ve açık, gece saatlerinde Güney Ege Kıyıları parçalı bulutlu.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, Adana ve Osmaniye'nin kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevreleri sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, öğle saatlerinde Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.
DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Erzincan, Kars, Ardahan ve Bingöl çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, bölgenin doğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir