Sıcaklıklar batıda hafif artacak

Sıcaklıklar, doğu kesimlerde 2-4 derece azalacak, batı bölgelerde 2-4 derece artacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sıcaklıklar, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve batı, diğer yerlerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Kuvvetli yağışa dikkat

Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Lokal Dolu yağışı, ani sel, lokal su baskını, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bazı illerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu.(12)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı.(16)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(18)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Gazipaşa) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(19)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(10)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.(9)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(15)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir