Şili'de ölü sayısı 723'e yükseldi

Depremde 19 kişinin de kayıp olduğu ve kendin başka yerlerinden de yağma haberlerinin devam ettiği belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SANTIAGO - Şili'yi cumartesi günü vuran şiddetli deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı 723'e yükseldi. Depremde 19 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Yetkililer, kurbanlardan 544'ünün başkent Santiago'nun 500 km güneybatısındaki kıyı bölgesi Maule'den olduğunu belirttiler.

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet de ülkede depremden en çok etkilenen Maule ve Concepcion bölgelerine takviye asker gönderileceğini ve buradaki asker sayısının 7 bine çıkarılacağını açıkladı.

Bu arada, Şili sivil havacılık yetkilileri, Concepcion kentine yardım ekibi götürmekte olan küçük bir turizm uçağının düştüğünü ve 6 kişinin öldüğünü bildirdi.

Basın mensupları da depremden en çok etkilenen kentlerden Concepcion'da yağmanın devam ettiğini, 20-30 kişiden oluşan bir grubun kentin büyük bir süpermarketini yağmaladığını haber verdiler.

Polisin gözyaşartıcı gaz ile müdahale etmeye çalıştığı grubun binayı ateşe vermesi üzerine itfaiyenin olay yerine geldiği, çıkan yangında süpermarketin çatısının çökmesi üzerine bir itfaiye erinin yaralandığı belirtildi.

Kentin başka yerlerinden de yağma haberleri gelmeye devam ettiği kaydedildi.

Kentte dün gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Öte yandan, dünyanın en büyük bakır üreticisi Şili'nin Codelco şirketine ait bakır madenlerinde yeniden üretime başlandı.

Üretim aşamalı arttırılacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir