Sınırda güvenlik en üst seviyede

Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye-Suriye sınırında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Sınır termal kameralarla ve insansız hava araçlarıyla da gece ve gündüz izleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye-Suriye sınırında önlemler en üst seviyede. Güvenlik güçleri, 910 kilometrelik Suriye sınırında, başta terörle mücadele olmak üzere yasadışı geçiş ve gümrük kaçakçılığının önlenmesi için önlemlerini artırdı.

Hatay'dan başlayarak Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin'in Nnusaybin ilçesine uzanan sınır hattının kritik noktalarına, 5 metre derinliğinde ve 6 metre eninde hendekler kazıldı.

200 meytrede bir asker nöbet tutuyor

Hudut birlikleri, termal kameralarla sınırı 24 saat izliyor. Sınır hattında her 200 metrede bir görevli askerler, yasa dışı faaliyetlere karşı nöbet tutuyor.

İHA'lar kuş uçurtmuyor

Batman'da konuşlandırılan insansız hava araçları filosu da, 910 kilometrelik Suriye sınırı boyunca görev yapıyor. İHA'ların kaydettiği görüntüler, incelenmek üzere önce Diyarbakır'daki 2. Hava Taktik Üst Komutanlığı'ndaki merkeze, oradan da Ankara'ya iletiliyor. 

Bölge, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üstün ateş gücüne sahip savunma silahlarıyla da kontrol altında.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler, yaklaşık 190 kilometrelik güzergahta görev yapıyor. Mevcut kuvvetlere ilave olarak Gaziantep'ten gönderilen tank, zırhlı muharebe araçları, hava savunma sistemleri ve askeri personel de, Kilis'in Elbeyli ilçesindeki hudut karakolları ile Gaziantep'in Oğuzeli ve Karkamış ilçelerindeki sınır hattında konuşlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir