Soğuk hava yurdu ne zaman terk edecek?

Hava sıcaklıklarının yarın iç ve batı bölgelerimizde, cuma günü ise yurt genelinde 6-8 derece artması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, soğuk ve yağışlı hava kütlesinin yarından sonra ülkeyi terk etmesinin beklendiğini belirtti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yağışların son durumu ve önümüzdeki günlerin hava tahminlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, denizlerde oluşabilecek olumsuz hava şartları için toplam 7 kez uyarı yapıldığını belirterek, "Bazıları bu uyarıları dinlemiyor. Dün Zonguldak'ta bir yük gemisi battı. Dikkate almadılar. Bizim ciddi uyarılarımız var" dedi.
Soğuk hava yurdu terk ediyor
Bakan Eroğlu, halen yurdu etkileyen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin yarın Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra ülkeyi terk etmesinin beklendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"İstanbul'da halen devam eden kar yağışının zamanla etkisinin kaybetmesi, yarından itibaren yağışların önce kar ve karla karışık yağmur daha sonra yağmur şeklinde görülmesi beklenmektedir. Ankara'da etkili olan soğuk havanın etkisini kaybetmesi, yarın akşam saatlerinden sonra ve cuma günü aralıklarla kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. 
Hava sıcaklıklarının yarın iç ve batı bölgelerimizde, cuma günü ise yurt genelinde 6-8 derece artması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin önümüzdeki günlerde kuvvetli lodos sebebiyle batı bölgelerimizde oluşabilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile hava sıcaklıklarında beklenen artış nedeniyle oluşması beklenen kar erimeleri konularında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."
"Mini buzul çağı yaşanacak" iddiaları
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, "Önümüzdeki 25-30 yılda 'mini buzul çağı' yaşanacağı, kışların çok soğuk, yazların çok sıcak geçeceği iddialarına ilişkin görüşleriniz nedir?" sorusu üzerine, "Bazen bazı kişiler, araştırmacılar kendi isimleri duyulacak diye böyle haberler yapıyor. Bunun ciddi olarak araştırılması lazım. İngiliz Meteoroloji Teşkilatı da bunu yalanladı." dedi.
Hayvana eziyetin cezası artacak
Aşırı soğukların, insan ve canlı hayatından ulaşıma kadar olumsuzluklara sebep olduğunu belirten Eroğlu, "Hayvanların korunması, bakımı, muhafazası ve hayvanlara eziyet edenlerin cezalandırılması konusundaki kanuni düzenlemeler yeniden gözden geçirilecek. Gerekirse cezai müeyyideler artırılacak" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir