Soykırım yok, kendimizi anlatamadık

TBMM Başkanı Çiçek, Türkiye'nin tarihi ile yüzleşmekten korkmadığını belirterek, "Görüşümüz nettir; tarihimizde soykırım yok. Kendimizi anlatmakta kusurlarımız olmuştur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin tarihiyle yüzleşmekten korkan bir ülke olmadığını belirterek, "Görüşümüz nettir; tarihimizde soykırım yok. Kendimizi anlatmakta, konuyu ifade etmekte kusurlarımız olmuştur" dedi.
Çiçek, Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Taban, birliğin çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi, anayasa taslağı raporu sundu.
Çiçek, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihiyle yüzleşmekten korkan bir ülke olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Görüşümüz nettir, tarihimizde soykırım yok. Kendimizi anlatmakta, konuyu ifade etmekte kusurlarımız olmuştur. Ortak komisyonlar kurup araştırabiliriz. Arşivleri açarız, bilim adamları çalışır, ortaya çıkan sonucu herkes kabul eder. Parlamentolar, uluslararası mahkeme görevi göremezler. Tarih komisyonu gibi araştırma da yapamazlar. 
Parlamentolar, barışı tesis etmekle yükümlüdürler. Fransa'da alınan karar yanlıştır. ABD'de de bazı eyaletlerde bu tür girişimler vardır. Bu noktada, bu tür yanlışlıklara itibar etmeden bilimin ışığında araştırarak bir yerlere varılabilir.
Türkiye-ABD terör konusunda yakın işbirliği içerisinde olan iki ülkedir. Bu işbirliğinin daha da yoğunlaştırılması, bu konudaki çalışmaların verimliliğini artıracaktır. Hükümetler düzeyindeki ilişkiler oldukça yoğun, parlamento olarak biz de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bu kapsamda sizlerin yurtdışındaki çalışmalarınız ve faaliyetleriniz oldukça önemlidir."
Çiçek, "Türkiye'deki bazı kuruluşlar anayasa konusunda bir şey yapmamışken, sizin hazırladığınız ve sunduğunuz rapor bizim için teşekkür konusudur" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir