SPK ile Bilkent 'akademik araştırma' işbirliği yaptı

Kurum ile üniversite arasında "Akademik Araştırma ve Eğitim İşbirliğine İlişkin Mutabakat Anlaşması" imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Bilkent Üniversitesi arasında "Akademik Araştırma ve Eğitim İşbirliğine İlişkin Mutabakat Anlaşması" imzalandı.

SPK Başkanı Vedat Akgiray, Bilkent Üniversitesi'nde imzalanan anlaşma öncesinde yaptığı konuşmada, kurum olarak bilime ve araştırmaya çok önem verdiklerini söyledi.

Bilkent Üniversitesin'deki bilimsel aklı kullanmaya ihtiyaçları olduğunu ifade eden Akgiray, Bilkent Üniversitesi'nin de SPK'nın kamusal alandaki gücünü kullanabileceğini kaydetti.

Dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik kriz ve Türkiye ekonomisine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akgiray, bundan sonraki yıllarda Türkiye ekonomisinin hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğini belirtti. Ekonomideki büyümenin finans sektöründe de büyümeye neden olacağını anlatan Akgiray, "Çünkü finans sektörü büyümez ise ekonomik büyüme sürdürülemez. Bu olurken herkesten daha iyisini yapalım istiyoruz. O nedenle işbirliği yapmamız gerekiyor" dedi.

Akgiray, Bilkent Üniversitesi ile yapılan akademik araştırma ve eğitim işbirliğine ilişkin mutabakat anlaşması kapsamında ortak araştırmalar ve ortak eğitimler yapılacağını anlattı.

Karşılıklı bilgi birikimi paylaşımı sağlanacak

SPK ve Bilkent Üniversitesi arasında karşılıklı bilgi birikiminin paylaşılmasını sağlayacak işbirliği çerçevesinde, iki kurum tarafından sermaye piyasalarına yönelik kapsamlı araştırmalar yürütülecek. Mutabakat anlaşmasıyla, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ve SPK, akademisyenler ve uzmanların ortaklaşa araştırmalar yapmalarını ve bunların uluslararası saygın akademik ve profesyonel dergilerde yayınlanması hedefleniyor.

Ayrıca, SPK uzmanlarının teorik bilgi birikiminin artırılması ve İşletme Fakültesi öğrencilerinin staj programları ve uygulamalı projeler aracılığıyla sektörel bilgilerine katkı sağlanması da amaçlanıyor. Anlaşmanın en önemli hedeflerinden biri, iki kurum arasında gerçekleştirilecek bilgi paylaşımı aracılığıyla ortak araştırmalar yapabilme zemininin oluşturulması.

SPK ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi, bu işbirliği çerçevesinde ilk araştırma olarak "değişik yatırımcı gruplarının yatırım stratejileri" konusunu belirledi. Bu dönem içerisinde yürütülecek ortak çalışmalarla özellikle İMKB'de yatırım yapan yabancı yatırımcıların yatırım stratejileri ve bu stratejilerin küresel finansal kriz ile ilişkisi araştırılacak.

Bu sayede küresel finansal kriz öncesi ve sonrasında değişen yatırım stratejileri ve bu stratejilerin İMKB'ye etkisi ölçülerek, sonuçlar eğitim ve seminerler aracılığı ile finans piyasası ile paylaşılacak. Diğer araştırmacıları da finans alanında akademik çalışma yapmaya yöneltmek hedefiyle, SPK ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi tarafından hem yurtiçi, hem de yurt dışı katılımcıların konuşmacı olarak katılacağı seminer serisi düzenlenecek.

Anlaşmayla, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyeleri SPK'nın ihtiyaç duyduğu konularda eğitim verecek ve her iki kurumun sahip olduğu bilgi kaynakları ortak kullanıma açılacak. Bunun yanı sıra SPK, Bilkent Üniversitesi öğrencilerine yaz stajı imkanı sağlayacak ve hazırladıkları proje sonucunda stajyerlere katılım sertifikası verilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir