SPK ile Özyeğin Üniversitesi, kredi risklerini birlikte araştıracak

İki kurum eğitim ve AR-GE işbirliği ile ülke ve kredi risklerine yönelik kapsamlı bir araştırma yürütecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Özyeğin Üniversitesi arasında "eğitim, araştırma ve geliştirme işbirliğine ilişkin mutabakat anlaşması" imzalandı.

İki kurum arasında karşılıklı bilgi birikiminin paylaşılmasını sağlayacak olan işbirliği çerçevesinde, ülke ve kredi risklerine yönelik kapsamlı bir araştırma yürütülecek.

SPK ve Özyeğin Üniversitesi Finans Mühendisliği Merkezi (FMM) bu doğrultuda 2010-2011'i bu işbirliği çerçevesindeki ilk araştırma konusu olarak "Ülke ve Kredi Riski" yılları olarak belirledi.

Bu dönem içinde yürütülecek ortak çalışmalarla özellikle Avrupa bölgesinde oluşmaya başlayan ülke risklerinin Türkiye'ye etkisi araştırılacak. Bu sayede Türkiye'nin finansal krizlere duyarlılığı ölçülecek, verilecek eğitim ve seminerler ile finans piyasası bilgilendirilecek.

Ortaklaşa yürütülecek araştırmalardan elde edilecek sonuçlar daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak. SPK ve FMM tarafından hem yurt içi hem de yurt dışı katılımcılara açık bir araştırma yarışması düzenlenecek.

Geniş kapsamlı mutabakat anlaşmasıyla, SPK uzmanlarının teorik bilgi birikiminin artırılması ve Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin staj programları ve gerçek projeler aracılığıyla sektörel bilgilerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Gerçekleştirilen anlaşmayla birlikte SPK uzmanlarına FMM tarafından SPK'nın ihtiyaç duyduğu konularda eğitim verilecek ve her iki kurumun sahip olduğu bilgi kaynakları ortak kullanıma açılacak. Bunun yanı sıra SPK, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerine yaz stajı imkanı sağlayacak ve hazırladıkları proje sonucunda stajyerlere katılım sertifikası verilecek.

Anlaşma kapsamında ayrıca sadece araştırmacıların kullanımına sunulmak üzere sermaye piyasalarına ilişkin verilere ulaşılmasına olanak tanıyan bir veri tabanı sistemi oluşturulacak. Gelişmekte olan ülkelerdeki sermaye piyasalarına ilişkin akademik makalelerin yayınlanacağı bir süreli yayının hazırlanması da anlaşma kapsamında yer alan maddeler arasında bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir