Suikast hazırlığındaki PKK'ya operasyon

Siirt'te kaymakamlığa suikast hazırlığı yapılacağı istihbaratı üzerine düzenlenen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Siirt'in Eruh Kaymakamı ve ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Murtaza Dayanaç'a bombalı suikast hazırlığı yapılacağı istihbaratı üzerine, son 25 günde düzenlenen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada gözaltına alınanlar arasında Eruh Belediyesi Eş Başkanlarının da bulunduğu belirtildi. Eruh Belediyesi'ne kayyum atanan Kaymakam Murtaza Dayanaç'a bombalı ve silahlı suikast planlandığı belirtilen açıklama şöyle:

"İl ve ilçelere atanan kayyumların hedef alındıkları yönünde elde edilen bilgi ve duyumlar üzerine Eruh Kayyumu olarak görev yapan Kaymakam Murtaza Dayanç'a bombalı ve silahlı eylem planladıkları tespit edilen, örgüte yardım ve yataklıkta bulunan ve milis-işbirlikçi faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik Eruh ilçemizde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; 21.10.2016 günü Eruh İlçemizde PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunduğu tespit edilen 5 şahıs, 05.11.2016 günü Eruh İlçemizde PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunduğu tespit edilen ve aralarında Siirt Eruh Belediyesi Eş Başkanları'nın da bulunduğu 7 şahıs, 12.11.2016 günü Eruh ilçemizde PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklıkta bulunduğu tespit edilen 6 şahıs olmak üzere toplamda 18 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden tüm unsurlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir