Suriye'ye uluslararası müdahale istemiyoruz

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Sorunun Suriye içinde çözülmesine büyük önem veriyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye uluslararası müdahale olmaması için çalışılması gerektiğini, böyle bir müdahalenin istenilmeyen sonuçlar doğurabileceğini söyleyerek, "Suriye komşumuz ve egemen bir ülke. Biz böyle bir şeyin Suriye içinde çözülmesine büyük önem veriyoruz. Hala bunun için şans vardır, ama bu şansın zorlanmaması ve kaçırılmaması lazım" dedi.

Davutoğlu, seçim çalışmaları için bulunduğu Konya'da Kanal 7'de Başkent Kulisi programına çıkarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Son günlerde çatışmaların arttığı Suriye'ye askeri müdahalenin olup olmayacağının ve olması durumunda Türkiye'nin izleyeceği politikanın sorulması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Öyle bir ihtimalin olmaması için çalışmamız lazım. Uluslararası müdahale, bu tür durumlarda, özellikle Suriye gibi sosyolojik bakımdan daha heterojen toplumlarda istenilmeyen sonuçlar da doğurabilir. Ayrıca Suriye komşumuz ve egemen bir ülke. Biz böyle bir şeyin Suriye içinde çözülmesine büyük önem veriyoruz. Hala bunun için şans vardır, ama bu şansın zorlanmaması ve kaçırılmaması lazım."

Bu konularda ilginizi çekebilir