Suriye'de ateşkes başladı

Suriye'de Kurban Bayramı'nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkes anlaşması uygulamaya konuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kurban Bayramı'nda Suriye'de çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkes anlaşması uygulamaya konuldu.

Geçen cuma İsviçre'nin Cenevre kentinde varılan anlaşmaya göre, ateşkes Suriye yerel saatiyle 18.45'te yürürlüğe girdi.

Rejim yanlısı medyada, Devlet Başkanı Beşar Esad'in anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı yer alırken, muhalefetten henüz anlaşmayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Rusya'dan ÖSO'ya uyarı

Ateşkes öncesi Moskova'dan da bir açıklama yaptı. Rusya’nın ateşkesi gözlemlemek için insansız hava araçları kullanacağını ifade eden Rusya Genelkurmay Başkanlığı Yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, “Rusya-ABD anlaşması uyarınca ateşkes, Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarının tamamında, Moskova saatiyle 17.00’de (TSİ 19.00) uygulamaya konacak” açıklamasında bulundu.

Rudskoy, “Suriye’nin tamamında çatışmaların sona erdirilmesini öngören Rusya-ABD anlaşması kapsamında Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’in kuzeyindeki Kürt güçlerine yönelik saldırı operasyonlarına son vermesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir