Tepki hareketi sınırlı kalıyor

Güne alıcılı başlayan borsada yükseliş zayıf kaldı; Dolar/TL 1.48'den alıcı buluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Tatil sonrası artan satış baskısıyla 66 bin seviyelerine gelen İMKB’de, yeni gün kayıpları telafi etme çabasıyla başladı. Dış piyasalardaki toparlanmaya paralel olarak Bileşik Endeks açılışını 447 puan artışla 66.783 puandan yaptı. En yüksek 67.008 seviyesini gören Ulusal-100, saat 10:30 itibariyle 66.297 (-38) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 384 milyon lira düzeyinde.

Dış piyasalar da zayıf görünümlerin ardından bugün artıda dengeli görüntü çiziyor. Kore’de artan tansiyon düşse de Euro Bölgesi’ne ilişkin endişeler tam olarak giderilebilmiş değil. İrlanda’da yaşanan krizin Euro Bölgesi’nin diğer sorunlu ekonomilerine de sıçrayabileceği kaygısı tepki alımlarının sınırlı kalmasına neden oluyor.

Bu arada ABD’nin yarın tatil olması nedeniyle veri trafiği bugün hızlanacak. Dayanıklı tüketim malı siparişleri, kişisel gelir ve harcamalar, harcama fiyat endeksi, haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Michigan Tüketici Güven Endeksi, konut fiyatları ve yeni konut satışları takip edilecek datalar arasında. ABD’de açıklanacak olan her makro ekonomik veri,QE2’nin (parasal gevşeme) azaltılıp artırılacağına ilişkin vereceği sinyaller nedeniyle önemli görülüyor.

Dolar/TL 1.48 seviyesinde

Hisse senetleri piyasası toparlanmaya çalışırken, döviz tarafında yükseliş eğiliminin sürdüğü gözleniyor. Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar paritesi 1.3370 seviyesinde işlem görürken,  yurtiçinde dolar 1.48 lira seviyelerinde alıcı buluyor. Bankalararası piyasada şu sıra dolarda en iyi alış/satış 1.4800/1.4825 TL düzeyinde.

Öte yandan başarılı geçen dünkü Hazine ihalelerinin ardından faizdeki sakin tablo korunuyor. Dün yüzde 7.59 bileşik seviyesinden günü tamamlayan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil bugün yüzde 7.60’tan işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir