Terör yandaşları Beyoğlu'nu karıştırdı

Terör örgütü elebaşının Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla izinsiz gösteri yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beyoğlu'nda izinsiz gösteri düzenlemek isteyen bir gruba polis müdahale etti. İzinsiz gösteriler sırasında atılan taşlarla bir polis memuru ile bazı vatandaşlar yaralandı.

Kendilerini "Barış ve Demokratik Çözüm Platformu" olarak nitelendiren grup, Taksim Tramvay Durağı'nda, terör örgütü elebaşının Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in de katıldığı basın açıklamasının ardından grup, Tarlabaşı yönüne doğru yürüyüşe geçti.

Çeşitli sloganlar atan, trafiği kapatan ve bazı araçlara zarar veren gruptakiler, emniyet güçlerinin gaz bombası da kullandığı müdahalesiyle ara sokaklara dağıldılar.

Tarlabaşı'nda yürümek isteyen gruba polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara girerek dağılan göstericiler, buradan emniyet güçlerine taş attı. Atılan taşlar sebebiyle kolunda kırık oluşan bir polis memuru ile hafif yaralanan bazı vatandaşlar, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada, Beyoğlu'nda 13 Aralık 2009 tarihinde izinsiz gösteri yapan kişilere silah çekilen Bostan Mahallesi Dilbaz Sokak ve çevresinde de emniyet güçlerince geniş güvenlik önlemi alındığı gözlendi. Bu sokaktaki bir iş yerinin de göstericiler tarafından tahrip edildiği görüldü.

Polise molotofkokteyli attılar

Terör örgütü PKK'nın elebaşının yakalanış yıl dönümünü bahane ederek, Hakkari, Şırnak, Mardin, Mersin, Adana ve Iğdır'da izinsiz gösteri düzenleyen gruplar, polise molotofkokteyli, taş ve bilye attı.

Hakkari kent merkezinde, değişik mahallelerde toplanan yüzü kapalı göstericiler, yola barikat kurarak, ateş yaktı. Bölgede bulunan güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve taşla saldıran grubu, polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Göstericilerin attığı molotofkokteyli ise zırhlı polis aracına isabet etti. Bu sırada aracın yanındaki polis memuru, alevlerden son anda kurtuldu.

Şırnak

Şırnak'ta, aralarında BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ın da bulunduğu grup, BDP parti binası önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde ise ara sokaklarda toplanarak, izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba izin vermemesi üzerine bazı kişiler, polise taşla saldırdı. Saldırı üzerine polis, tazyikli su ve biber gazıyla ile gruba müdahale etti.

Bu sırada gruptan bir kaç kişinin silahla havaya ateş açtığı duyuldu. Polisin müdahale ettiği göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Olası izinsiz gösterilere karşı polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Bölgedeki bazı esnaflar kepenk açmadı.

Mardin, Mersin, Adana

Mardin'de, BDP il binası önünde toplanan ve AK Parti İl Binasına izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müsaade etmedi. Bunun üzerine basın açıklaması yapan grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

Mersin'de, Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinde ara sokaklarda izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplar, polise taşla saldırdı.

Geniş güvenlik tedbirleri alan polis ile göstericiler arasında ara sokaklarda zaman zaman kovalamaca yaşandı. Bir eve saklanmaya çalışan iki çocuğu polis gözaltına almak isteyince gerginlik yaşandı.

Polisin olası izinsiz gösterilere karşı aldığı önlemler sürerken, Şevket Sümer ve Siteler mahallelerinde esnafın kepenk kapattığı gözlendi.

Adana'da, merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi Karasu kavşağında toplanan grup, terör örgütü lehine atılan sloganlar eşliğinde lastik yaktıktan sonra, polise taş ve bilye attı.

Iğdır

Aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın da bulunduğu bir grup partili, Karaca sokaktaki parti binası önünde bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasının ardından terör örgütünün elebaşının posterini açan bir grup, Karakuyu Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçerek, çevredeki bazı iş yerlerine ve polise taşla saldırdı.

Emniyet güçlerinin uyarısına rağmen grubun dağılmaması üzerine, biber gazı ve boyalı su ile gruba müdahale edildi. Yaşanan olaylarda 7 kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir