Toparlanma çabaları sınırlı

Borsa ilk seansı 58 puan düşüşle 58.690 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükseliş denemelerinin sınırlı kaldığı borsada ilk seans 58 puan düşüşle 58.690 puandan geçildi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan hareketli haftanın ardından yeni hafta sakin başladı. ABD vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinde artıda yatay seyir hakim olurken, sıkışık görünüm yurtiçinde de etkisini sürdürdü.

İlk seansta en yüksek 58.869 puanı gören endeks, satışlarla da 58.407 puana kadar geriledi. Seans 58.690 puandan kapanırken, borsada toplam 627 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Kapalıçarşıda Dolar 1.5190 TL'den, Euro 1.9290 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.27, dolar/yen 85.40 seviyesindeler.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.07 ile cuma günkü seviyenin hemen üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.06 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir