Tunceli'de karakola saldırı: 4 şehit

Sarıyayla Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda 7 asker de yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda 4 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerin uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda şehit olan 4 asker arasında karakol komutanının da bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı gece yarısı başladı ve askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma sabah saatlerine kadar sürdü.

Yaralı askerler, Tunceli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan iki askerin helikopterle Elazığ Askeri Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Saldırının ardından il merkezi ve Nazimiye ilçesindeki birliklerden çok sayıda asker, operasyon için helikopterlerle bölgeye intikal ettirildi.

Özel harekat ekipleri karakola ulaşmak için 35 kilometre yol yürüdü

Edinilen bilgiye göre, teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırdığı Sarıyayla Jandarma Karakolu'na sevk edilmek istenen askeri birlikler, havanın sisli olması nedeniyle helikopterlerle intikal edemeyince 35 kilometrelik yolu yürümek durumunda kaldı.

Yaklaşık 100 kişilik jandarma özel harekat ekibi, karakolun bulunduğu Sarıyayla köyüne, stabilize olan yola patlayıcı madde döşenmiş olma ihtimaline karşın Nazimiye ilçesinden olay yerine kadar yürüdü. Sağanak yağış altında 35 kilometre yolu yürüyerek Sarıyayla köyüne ulaşan özel harekat ekibinin, köydeki karakolun güvenliğini sağlayacağı ve olay yerinde arazi tarama faaliyeti yürüteceği öğrenildi.

Şehit cenazeleri Elazığ'a gönderildi

Edinilen bilgiye göre, Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerin uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırıda şehit düşen Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk (40), Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit (28), Jandarma Komando Er Ahmet Eyce ve Adem Şimşek'in cenazesi, Nazimiye ilçesinden ambulanslarla Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına getirildi.

Şehit askerlerinin cenazeleri, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında kara yoluyla Elazığ'a götürüldü.

Askerlerin cenazelerinin Elazığ'da düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce gece yarısı saldırı düzenlemiş ve saldırıya askerlerin karşılık verilmesiyle çıkan çatışmada, 4 asker şehit olmuş, 7 asker de yaralanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir