Turkcell ve Yapı Kredi masaya oturdu

İki şirket, tüm finansal hizmetlerin cep telefonu üzerinden verilebilmesini sağlayan "ortak markalı bir mobil kredi kartı" çıkartacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell ve Yapı Kredi Bankası, mobil finansal servisleri kredi kartı özellikleriyle birleştirecek "ortak markalı bir mobil kredi kartı" çıkarmak üzere görüşmelere başladı.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, iki şirketin, Turkcell'in uzun zamandır çalışmalarını yürüttüğü "tüm finansal hizmetlerin cep telefonu üzerinden verilebilmesini sağlayan bir mobil platform oluşturma" vizyonunun önemli adımlarından biri olan "ortak markalı bir mobil kredi kartı" çıkarmak üzere masaya oturduğu kaydedilen açıklamada, Turkcell'in kurduğu, tüm sektör ve müşterilere açık mobil finansal hizmetler platformunun, bankacılık sistemi ve finans sektörü için etkin bir kanal oluşturmasının hedeflendiği belirtildi.

Finansal servislerle mobil iletişimi bir araya getiren yeni platformun, hem bugün bankacılık sisteminden faydalanamayanların, hem de mevcut banka müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmasının beklendiği vurgulanan açıklamaya göre, Yapı Kredi'nin kartlı ödeme sistemleri altyapısıyla hayata geçirilecek "Türkiye'nin ilk" ortak markalı mobil kart programı, Turkcell'in kurduğu mobil finansal platformun ilk adımı olacak.

Ortak markalı kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart ve buna bağlı mobil finansal hizmetleri içeren mobil kart programı, mobilitenin avantajlarını sunmanın yanı sıra kart kullanımında da yenilikçi olanaklar getirecek.

Ortak markalı mobil kredi kartıyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde tamamlanmasının ve Turkcell ile Yapı Kredi arasında bir işbirliği anlaşması imzalanmasının beklendiği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir