”Türkiye'de her gün bir kaos yaşanıyor; seçime gidilmeli”

MHP Grup Başkanvekili Şandır, AK Parti iktidarının kontrolünü kaybettiğini savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Türkiye'de hemen her gün bir kaos yaşandığını" öne sürerek, "MHP olarak milletin hakemliğine, bir seçime gidilmesini talep ediyoruz" dedi.

Şandır, "Mersin Turunçgil Festivali"nde, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının kontrolünü kaybettiğini savunarak, "Türkiye'nin çivisini çıkarttılar. Artık kurumların birbirleriyle çatışmanın ötesinde, kurumlar içinde iktidar çatışması yaşanıyor. Türkiye'de yaşanan bu olaylar Türk milletine ve Türkiye'ye yakışmaz" görüşünü ifade etti.

"Türkiye'nin hemen her gün bir yerinde bir çatışma çıktığını" iddia eden Şandır, "Devletin içinde çatışma çıkıyor, bu devlet krizidir. AKP yönetiminde Türkiye, her geçen gün daha kötüye doğru sürükleniyor. Tamiri mümkün olmayan onulmaz yaralar açılıyor" diye konuştu.

Şandır, "seçimlerin 2011'de yapılacağını ancak MHP olarak erken seçime gidilmesi gerektiğine inandıklarını" belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de hemen hemen her gün bir kaos yaşanıyor. Milletin hakemliğine, bir seçime gidilmesini talep ediyoruz. Millet, yeni bir iktidar oluşturmalı. 7 yıl içerisinde AKP'nin yaptıkları bugün maalesef kabul edilemez durumda. Kaosa ulaşan bir süreç yaşanıyor. Milletten korkulmamalı. Erken seçim, çözülemeyen sorunların çözümü için ciddi imkan verecektir."

"Türkiye'ye yakışmayan olaylar yaşanıyor"

HSYK'nın aldığı kararları da değerlendiren Şandır, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin önünde siyasi iktidar var. Siyasi iktidarın tavrı maalesef tüm kurumları da etkiledi. MHP olarak yargının siyasi iktidara müdahalesini asla kabul edemeyiz ama Türkiye hukuk devleti ise yürütmenin de yargıya müdahalesini kabul etmemiz mümkün değildir. Yargıda yaşanan hadise, bir hukuk devletinde olmaması gereken bir durumdur. Türkiye'de, hukuktan, yasadan, Anayasa'dan yetkisini almayan hiçbir yetki kullanılamaz. Bugün Türkiye'de toplumun tüm kesimlerinde bir çatışma, Türkiye'ye yakışmayan olaylar yaşanıyor.

HSYK'nın aldığı karar, siyasi iktidar ile kavga mahiyeti taşıyorsa bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Yargının görevi ayrıdır, yürütmenin görevi ayrıdır. Yargı kendini siyasetin yerine koyarak hiçbir siyasi tavır ortaya koymamalıdır. Tüm bu olumsuz gelişmelerin sebebi siyasi iktidardır. Çünkü Türkiye'yi Türk milleti adına siyasi iktidar yönetir."

"Türk Silahlı Kuvvetleri kendisini siyasi iradenin üzerinde görmemeli"

Şandır, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ses kaydının basına yansımasıyla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

''Konuyu detaylı bilmiyorum ancak Türkiye'de hiçbir şeyi, makul olması gereken noktada göremiyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim için, Türkiye için çok değerli ve stratejik değeri olan bir kuruluştur. Yıpratılmamalıdır ama Türk Silahlı Kuvvetleri de kendilerini siyasetin üzerinde, siyasi iradenin üzerinde görmemelidir. MHP olarak biz, milli iradeye müdahaleyi, sebebi ne olursa olsun, sahibi kim olursa olsun asla tasvip etmiyoruz. Milletin iradesi ile oluşmuş siyasi iktidarın kabul edilmesi, saygı gösterilmesi gerekiyor. Bunun dışında Türkiye'yi bu telefon dinlemeleri ile bir korku tüneline soktular. Yarın hangi görevlinin, devlet yöneticisinin konuşmasının servise konulacağı bilinemiyor.''

Bu konularda ilginizi çekebilir