Türkiye'nin demokrasisine inanıyoruz

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Tükiye hükümeti ve muhalefetiyle temas halinde olduklarını demokrasinin de canlı olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin demokrasisine inandıklarını belirtti.

Ricciardone, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde, Sıfıra Yakın Bölge Projesi'nin tanıtımı sırasında gazetecilerin, yeni Bakanlar Kurulunun yapısı ve Dışişleri Bakanlığıyla kurulacak ilk temaslarla ilgili sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Büyükelçi Ricciardone, ''Biz ABD büyükelçiliği olarak liderlerinizle, muhalefetinizle temasta kalıyoruz. Tabii ki buna devam edeceğiz. Bu noktada bir şey söyleyebilirim; Türkiye'nin demokrasisini destekliyoruz. Biz Türkiye'nin demokrasisine inanıyoruz. Türkiye'de demokrasinin çok canlı, güçlü, başarılı olduğunu biliyoruz. Beklentilerimiz, daha da güçlü olacaksınız, daha da başarılı olacaksınız. Müttefik ülkeler olduğumuz için başarınız bizim için de çok önemli'' diye konuştu.

İzmir'in EXPO adaylığıyla ilgili soru üzerine Ricciardone, ''ABD'den de adaylar var ama bu rekabette İzmir'in çok avantajı var. Hayırlı olsun'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir