Uluslararası yardım gelmeye başladı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'den gelen mültecilerin sayısının artması üzerine, "Bundan sonra uluslararası yardımları almaya başlayacağız, aslında başladık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki şiddetten kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler konusunda Türkiye'nin bundan sonra uluslararası yardımları almaya başlayacağını söyledi. 
 
Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile bir basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Türkiye'nin bugüne kadar Suriye'den gelen mültecilerin ihtiyaçlarını milli kapasite ile karşıladığını, ancak sorunun tırmanışa geçmesi ve mülteci sayısının artması üzerine kendisinin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilileri ile görüştüğünü söyledi. 
 
Davutoğlu, "Bundan sonra uluslararası yardımları almaya başlayacağız, aslında başladık" dedi. 
Afet ve Acil Durum yönetimi Başkanlığı (AFAD) son olarak dün yaptığı açıklamada Türkiye'deki Suriyelilerin sayısının 24,319 olduğunu duyurmuştu. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteci sayısının 25 bini aştığını, bunun Türkiye'ye maliyetinin 150 milyon doları geçtiğini açıklamıştı. 
Bu konularda ilginizi çekebilir