Ümraniye'deki teröristler Suriye'de eğitim almış

İçişleri Bakanı Ala, Ümraniye'deki polise silahlı saldırıya ilişkin, "Suriye'den eğitim alarak gelmiş, oradaki terörist gruplarla ilişkili olduğunu düşündüğümüz kimseler'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ümraniye'de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerine yapılan silahlı saldırıya ilişkin, " Terörist diye adlandıracağımız kişiler de yaralı. Onlar da Suriye'den eğitim alarak gelmiş, oradakiterörist gruplarla ilişkili olduğunu düşündüğümüz kimseler" dedi.

Ala, Erzurum'un Oltu ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaralanan polislerden birisinin taburcu olduğunu söyledi.

Üç polisin de hafif yaralı olduğunu ifade eden Ala, şunları kaydetti:

"Polislerimizden birisi taburcu oldu. Üçü de hafif yaralıydı. Diğer ikisi müşahede altında. Allah'a şükür hiçbir sıkıntıları yok. Çok hafif yaralı. Öbür kişiler de yaralı. Yani terörist diye adlandıracağımız kişiler de yaralı. Onlar da Suriye'den eğitim alarak gelmiş, oradaki terörist gruplarla ilişkili olduğunu düşündüğümüz kimseler. Onlar da yaralı, şu anda onlar da müşahede altında."

Bakan Ala, bir gazetecinin "Oradaki konu ne idi, özetleyebilir misiniz? şeklindeki soruya da "Onlar istihbarı bilgiler neticesinde ele geçirilmek için operasyon düzenlendi. Ve ele geçirildiler. İki kişi, eşi ve kendisi" şeklinde cevapladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir