Üreticiye 705 milyon lira fındık parası

Bakan Şimşek, bu ayın 23 ile 25'i arasında, yaklaşık 705 milyon lira ödeme yapılacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu ayın 23 ile 25'i arasında, yaklaşık 705 milyon lira civarında fındık parası ödeneceğini söyledi.

Bakan Şimşek, Giresun Üniversitesi'ne bağlı Espiye Meslek Yüksek Okulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Giresun'a müjdelerle geldiğini belirterek, "Bu ay sonunda, ayın 23–25'i arasında, yaklaşık 705 milyon lira civarında fındık parası ödenecek. Ordu-Giresun (OR-Gİ) Havaalanını hükümet olarak destekliyoruz. Çok anlamlı ve bölgeye büyük katkılar yapacak bir proje. Fizibilite çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bitirilmesi için bütün desteği vereceğiz. Maliyetleri ciddi şekilde aşağıya çekecek bir proje" dedi.

"Biz giderek küçülen ve neredeyse global bir köye dönüşmüş dünyada yaşıyoruz" ifadesini kullanan Şimşek, "Türkiye'nin rekabet edebilmesi için eğitime daha fazla kaynak ve daha büyük öncelik vermesi gerekiyor. Hükümetimiz tam da bunu yapıyor. İlk kez son yıllarda bütçeden en fazla kaynağı Milli Eğitime verdik. Eğitime verdiğimiz önem sözde değil, özde ve uygulamada" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir