Üst düzey PKK'lı yakalandı

Başbakan Yardımcısı Arınç, "İsmini söylemeyeceğim, PKK örgütünün üst düzeyinden biri İstanbul'da yakalanmıştır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA  - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'dan yayın yapan Bursa TV'de konuk olduğu bir programda kadın gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, "Meclis'te özellikle PKK'nın siyasal simgesi olan kişilere sayın denmesine nasıl baktığınızı bilirken, PKK'nın para bastığı ortaya çıktı. Bunları nasıl yorumluyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine Arınç, şöyle konuştu:

"PKK, bir terör örgütü, Türkiye'nin başının belası. Sadece bizim değil, çevremizdeki ülkelerde de çok büyük rahatsızlıklar meydana getiriyor. 30 yılı geçti, bu örgütle mücadele ediyoruz. 24-25 şehidimizle birlikte çok üzüldüğümüz, gözyaşı döktüğümüz, sıkıntı duyduğumuz günlerden bugün terörle mücadelede en başarılı noktaya geldik. Açık yüreklilikle söylüyorum, son 3 aydır güvenlik güçlerimizin, başlarında komutanları ve amirleriyle sınır içi ve dışında, dağda, şehir merkezinde yürüttükleri tüm operasyonlar başarılı olmuştur. Şu anda, ismini söylemeyeceğim PKK örgütünün üst düzeyinden biri İstanbul'da yakalanmıştır. Bizim için çok önemliydi Amanos Dağları'nda sayıları 50'yi geçmediği bilinen örgütün bir şebekesi, yıllardır zarar veriyordu. Amanoslar, coğrafi bakımdan girilmesi, mücadele edilmesi zor yerlerdi. Amanoslar şimdi temizlendi. Bütün örgüt üyeleri, elleri kırıldı, çökertildi, silahlarıyla birlike yakalandı."

Arınç, Siirt, Bitlis, Hakkari, Yüksekova ve Şırnak'ta operasyonların başarıyla devam ettiğini vurguladı.

Esenyurt'ta yakalandı

PKK terör örgütüne yönelik çalışmalarını sürdürün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt'ta takibe aldıkları bir eve operasyon düzenleyerek terör örgütü yöneticilerinden S.Y'yi gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturma ve operasyonların sürdürüldüğü, gözaltı sayısında artış olabileceği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir