Van'a 8 bin konteyner gönderildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, üretim siparişi verilen 22 bin konteynerin yaklaşık 8 bin adedinin bölgeye ulaştırıldığını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin yaşandığı Van'a konteyner sevkıyatının sürdüğünü, üretim siparişi verilen 22 bin konteynerin yaklaşık 8 bin adedinin bölgeye ulaştırıldığını bildirdi.
AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, depremzede vatandaşların kışı sıcak bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü kaydedildi.
Bu çerçevede bugüne kadar 20 binden fazla depremzede vatandaşın, deprem bölgesinden nakledilerek, kamu tesislerine yerleştirildiği ve ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: 
"Üretim siparişi verilen 22 bin konteynerin yaklaşık 8 bin adedi bölgeye ulaştırılmıştır. Konteynerler, öncelikli olarak konutları yıkık ve oturulamaz olan vatandaşlarımızın barınmaları için tahsis edilmiştir. Van merkezde 16, Erciş'te 3 yerleşim yeri, konteyner alanı olarak belirlenmiştir. Van ve Erciş Mahalle Muhtarları için 50 adet ofis konteyneri yaptırılmaktadır. Muhtar Çalışma Ofisi olarak kullanılmak üzere planlanan konteynerlerin 14 adedi teslim edilmiştir.
Deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için Van Valiliği, bakanlıklar, üniversite ve diğer kurumların emrine AFAD ve Başbakanlık kaynaklarından toplam 63 milyon 160 bin TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan yardım kampanyaları kapsamında Başbakanlık hesaplarında 149 milyon 600 bin TL, Diyanet İşleri Başkanlığı yardım hesaplarında 37 milyon 500 bin TL ve Kızılay yardım hesaplarında 43 milyon 900 bin TL olmak üzere, toplam 231 milyon TL nakdi yardım toplandığının ifade edildiği açıklamada, bugüne kadar acil yardım ödenekleri dahil olmak üzere, bölgeye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam tutarının da 407 milyon TL olduğu bildirildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir