Yağışlar cumaya kadar sürecek

Meteoroloji, yurdun Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yurdun güney ve batı kesimleri halen Orta Akdeniz'den gelen yağışlı sistemin etkisi altında bulunuyor.

Yapılan değerlendirmeye göre bu yağışlara ilave olarak, akşam saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte, yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının yarından itibaren kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Doğu Akdeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yağış, salı günü de sürecek

Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Muğla, Giresun, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinin 10 Ocak Salı günü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Batı Akdeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yağışlı hava Cuma günü yurdu terk edecek

Soğuk ve yağışlı havanın Perşembe günü kuzey, iç ve doğu bölgelerde, Cuma günü doğu kesimlerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Hafta başından itibaren etkili olacak kar yağışının, Salı günü güney ve batı bölgelerde etkili olacak kuvvetli yağışın, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri hava sıcaklığının hissedilir derece azalmasıyla iç ve batı bölgelerde etkili olacak kuvvetli buzlanma ve don olayının oluşturabileceği ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, gribal enfeksiyon riski gibi durumlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması istendi.

Bolu Dağı'nda ulaşıma kar ve sis engeli 

Alınan bilgiye göre, D-100 karayolu Bolu Dağı Düzce kesiminde yaklaşık bir haftadır devam eden sağanak bu sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Sisin de etkili olduğu karayolunda görüş mesafesinin yer yer 25-30 metreye kadar düştüğü bildirildi.

Özellikle karayolunun yüksek kesiminde bulunan Sarıçökek, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor.

Karayolları ekipleri, karayolunda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken trafik ekipleri de Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücülere, araçlarına kar tipi lastik taktırmaları, zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları uyarısında bulundu.

Kar yağışının gün boyu devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Konya'da eğitime ara verildi 

Öte yandan Konya'da iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Taşkent ve Hadim ilçelerinde ilk ve orta öğretimde eğitime bugün ara verildi. Yetkililer, kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Taşkent'te 2 köyle ulaşımın sağlanamadığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir