Yağışlar tüm yurtta devam edecek

Hava sıcaklığı Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yağışlı hava tüm yurtta etkili olmaya devam edecek. Hava sıcaklığı Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, kıyı Ege ile Çanakkale ve Edirne dışında yurt genelinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) ile Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, İç Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de 3 ila 5 derece olmak üzere, kuzey bölgelerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 Km/s) olarak esecek.

Kuvvetli yağış ve rüzgar

Yağışların, Doğu Anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) ile Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (30-50 Km/s) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, soba gazı zehirlenmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öte yandan Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir