Yakında ÖSYM'nin yeni bir şekli olacak

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Komisyon'un dinlendiğine ihtimal vermiyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan "Yakında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yeni bir şekli olacağını" bildirdi.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından gazetecilerin KPSS ile ilgili iddialar konusundaki soruları üzerine Özcan, bu konuda soruşturmanın devam ettiğini ve bu nedenle bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.

"Bakan Çubukçu ile görüşmelerinin konusunun" sorulması üzerine Özcan, "Milli Eğitim Bakanımızı her zaman ziyaret edebilirim. Bakanımızı ziyaret ettim. Biz eğitimle ilgileniyoruz. Çok ortak sorunumuz var" dedi.

Bir başka soru üzerine Özcan, KPSS'ye ilişkin soruşturmanın biran önce bitmesini istediklerini ifade etti.

Bir gazetecinin "Bugün Paris'e yapmayı planladığınız seyahati neden iptal ettiniz?" sorusuna, "İşte bunlar için iptal ettik. Böyle bir durumda gidemedik" yanıtını verdi.

"ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın KPSS ile ilgili soruları hazırlayan sınav komisyonunun değişip değişmeyeceğine YÖK'ün karar vereceği" yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine Özcan, "O konuda bir şey söylemeyeceğim. Ama yakında ÖSYM'nin yeni bir şekli olacak. Bunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Meclis açılınca mı?" sorusuna Özcan, "Herhalde o zaman olur" karşılığını verdi.

Özcan, "Milli Eğitim Bakanı ile bu konuyu mu görüştünüz?" sorusu üzerine, "Olabilir" dedi.

"ÖSYM Başkanı'nın görevden alınması söz konusu mu?" sorusunu ise Özcan, "Hayır" diye yanıtladı.

"Komisyon'un dinlendiğine ihtimal vermiyorum"

Öte yandan Özcan, "Komisyon'un dinlendiğine ihtimal vermiyorum" dedi. Özcan, KPSS ile ilgili Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Başbakanımıza dün bilgi verdim. Ne olduğunu, nasıl gittiğini... Rapor hakkında bilgi verdim" dedi.

Özcan, Başkent Öğretmenevi'nde katıldığı programın çıkışında gazetecilerin "KPSS'de kopya iddiaları" ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bu konunun savcılık  tarafından soruşturulduğunu belirten Özcan, "Benim burada bir şey söylemem çok ayıp olur. Zaten çok da bilmiyorum. Denetleme Kurulumuz ikinci raporunu bitirdi. Onu da inceliyoruz, ondan da savcılığı haberdar ettik. Çünkü savcılık da araştırmalarına o bizim raporun çerçevesinde yürütüyor. Bazen iki grup, savcılıkla denetleme kurulu paslaşıyorlar. Beraber çalışıyorlar. Soruşturma hakkında bir şey söylemem maalesef mümkün değil" diye konuştu.

"Başbakan Erdoğan ile KPSS hakkında dün yaptığı görüşmesinin" sorulması üzerine Özcan, "Başbakanımıza dün bilgi verdim. Ne olduğunu, nasıl gittiğini... Rapor hakkında bilgi verdim. Bir de genel olarak YÖK ile ilgili her bir ayda yaptığımız konuşmayı yaptık. Bilgilendirmeydi" ifadesini kullandı.

"ÖSYM Başkanı'nın bir açıklaması oldu 'Komisyon dinlendi...', telekulak iddiası. Siz bununla ilgili olarak neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Özcan, "Onu bilmiyorum. Öyle bir şeyin olacağına da çok ihtimal vermiyorum. Niye daha önce olmadı da şimdi oldu" dedi.

"Savcılık soruşturmasını ne zaman bitirecek?" sorusuna Özcan, "Onu da bilmiyoruz. Ellerinden geldiği kadar hızlı bir şekilde çalışıyorlar" karşılığını verdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir