Yatırım fonu yatırımcılarına kolaylık sağlanacak

Yatırım fonlarına uygulanan günlük ve yıllık yönetim ücreti ile giriş ve çıkış komisyonları oranları toplu olarak ilan edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yatırım fonlarına uygulanan günlük ve yıllık yönetim ücreti ile giriş ve çıkış komisyonları, yatırımcıların karşılaştırmasını sağlamak üzere toplu olarak ilan edilecek.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) haftalık bülteninde yer alan kurul kararına göre, yatırım fonlarına uygulanan günlük ve yıllık yönetim ücreti ile giriş ve çıkış komisyonlarının oranlarının toplu olarak ilan edilerek yatırımcıların karşılaştırmasına sunulabilmesi amacıyla bu bilgilerin fon kurucuları tarafından Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ'ye bildirilmesi zorunluluğu getirildi.

SPK, 7 Ağustosta çıkardığı tebliğ ile yatırım fonlarının yönetim ücretlerini sınırlandırırken, "1 Ekim-31 Aralık 2010 tarihleri arasında alınabilecek en fazla günlük ücreti yüzbinde 12", "1 Ocak-30 Haziran 2011 tarihleri arasında alınacak en fazla günlük ücret" ise "yüzbinde 10" olarak belirlenmişti.

SPK'nın haftalık duyurusunda yer alan bir diğer karar uyarınca, "Yatırım fonları ve emeklilik yatırım fonlarının borsa dışında taraf olacakları ters repo işlemlerinin karşı tarafı olabilmek için, yatırım yapılabilir seviyeye denk gelen derecelendirme notuna sahip olunması gerekiyor. Karşı tarafın yatırım yapılabilir seviyeye denk gelen derecelendirme notuna sahip olma koşulunun değerlendirilmesinde, ilgili mevzuattaki kriterler uygulanacak.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş (EMLAK KONUT GYO), kayıtlı sermaye tavanını 1,5 milyar liradan 4 milyar liraya yükseltecek. Kayıtlı sermaye tavanı içinde, ödenmiş veya çıkarılmış sermayesini  253 milyon 385 bin 82,71 liradan 1 milyar 875 milyon liraya yükseltecek olan şirket, sermaye artırımı nedeniyle 7 bin 708,22 liralık bedelli, 1 milyar 621 milyon 607 bin 209,7 liralık iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir