Yeni hafta olumlu başladı, borsa 62 bini aştı

Endeks 62.260 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya hızlı yükselişle başlayan ve tarihi zirve yapan İMKB, kapanışını 1652 puan ve yüzde 2.73 değer artışla 62.260 zirvesinden gerçekleştirdi.

Dış piyasalarda yükseliş, ABD ve Çin'de açıklanan ekonomik verilerin desteğiyle devam ederken, yurtiçi piyasa, referandumda yüksek çıkan evet sonucuyla birlikte haftaya moralli başladı. Gün içerisinde ara ara kar satışları gelse de Bileşik Endeks 62.260 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kapanışını da bu seviyeden yapan İMKB'de gün sonunda 2.2 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Hafta içinde yarın açıklanacak olan ikinci büyüme verisi takip edilecek. Yurtdışında ise özellikle ABD'de yoğun veri akışı olacak. Salı gününden itibaren perakende satış, sanayi üretimi ve enflasyon verileri yakından izlenecek.

Olumlu hava döviz ve faiz cephesinde de etkili oldu. Yurtiçinde dolar 1.49 seviyesine geriledi. Serbest piyasada Dolar 1.5000 TL'den, Euro 1.9230 TL'den kapandı. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış şu sıra 1.4930/1.4960 TL düzeyinde seyrediyor.

Tahvil-bono piyasasında ise güne alımlarla başlandı ve gösterge faiz sabah yüzde 7.99 seviyesini test etti. Günü yüzde 8.03 seviyesinden kapatan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette yarına valörlü işlemler yüzde 8.08'den geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir