YÖK Başkanı Çetinsaya'ya yeni görev

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın, Başbakanlık Başmüşaviri olarak atandığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın bu görevinden ayrıldığı, Başbakanlık Başmüşavirliğine getirildiği bildirildi. 

Alınanbilgiye göre, 2011 yılından bu yana, YÖK Başkanlığı görevinde bulunan Çetinsaya, Başbakanlık Başmüşavirliğine getirildi. 

Büyükelçilik unvanı da verilen Çetinsaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yükseköğretim ve akademi dünyası ile ilişkilerinde yakınındaki isim olacak. 

Çetinsaya, gelecek dönemde, orta ve uzun vadeli projelerle ilgili Davutoğlu'na yakın olarak çalışacak. 

Saraç vekalet edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,  YÖK üyesi ve Başkan Vekili Prof. M. A. Yekta Saraç'ın, yeni başkan seçilinceye kadar YÖK Başkanlığına vekalet etmesini uygun gördüğü bildirildi.

YÖK'ün internet sitesinde yer alan duyuruda, Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya görevinden ayrıldığı anımsatılarak şu ifadelere yer verildi: 

"Yeni bir başkan seçilinceye kadar Yükseköğretim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir." 

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yusuf Ziya Özcan'ın görev süresinin 11 Aralık 2011'de sona erecek olması nedeniyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığına seçilmişti. Çetinsaya'nın görev süresi 11 Aralık 2015'te sona erecekti. 

Prof. Dr. Saraç kimdir?

Prof. Dr. Saraç, 1963'te İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini 1981-1985 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. 1985'te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu. 

Aynı üniversitede 1987-1991 yılları arasında doktora eğitimini aldıktan sonra, 1992'de yardımcı doçent, 1994'te doçent unvanını kazanan Prof. Dr. Saraç, 2000 yılında profesör oldu. 2005-2006 yıllarında KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Saraç, 19 Ekim 2005'te YÖK Genel Kurul üyesi oldu. 19 Ekim 2010'da YÖK üyeliğine ikinci defa atanan Prof. Dr. Saraç, 13 Mart 2008'den itibaren YÖK Yürütme Kurulu üyesi ve 21 Ocak 2010'dan itibaren de YÖK Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir. 

Uzmanlık alanları eski Türk edebiyatı, metin şerhi, ve belagat-retorik olan Yekta Saraç'ın basılı 8 kitabı ve pek çok dergide yer alan makaleleri bulunmaktadır. 

Bu konularda ilginizi çekebilir