Yükseliş, bankacılık liderliğinde sürüyor

İMKB, bankacılık sektörüne ilginin devam etmesiyle güçlü duruş sergiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada yükseliş bugün de devam ediyor. İMKB, bankacılık sektörüne ilginin devam ediyor olmasıyla güçlü duruş sergiliyor. Günün ilk seansında bankacılık endeksi yüzde 1.94 prim yaparken, Ulusal-100 Endeks 68.839 puana kadar yükseldi. Borsa kapanışını 1047 puan ve yüzde 1.55 değer artışla 68.737 puandan gerçekleştirdi. İlk yarıda 1.8 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Altında rekorlar devam ediyor

Yurtdışı piyasada ise zayıf görünüm etkili olurken, emtia fiyatlarındaki zirve denemeleri sürüyor. Avrupa’daki borç sorunu ve enflasyonist baskı nedeniyle spot altın bugün 1.459 dolarla yeni rekorunu kırdı.

Benzer tablo petrolde de etkisini sürdürüyor. Son 2.5 yılın zirvesinde gezen Brent petrol 122 dolardan, ABD ham petrol ise 108 dolardan işlem görüyor.

Dün açıklanan Fed toplantı tutanaklarında yeni bir ifade yer almadı. Bir kaç üye, bu yıl içinde bir çıkış planının devreye alınabileceği yönünde görüş bildirirken, diğer bazı Fed üyeleri aşırı gevşek para politikasının 2011 sonrasında da gerekli olabileceği görüşünü paylaştılar. Piyasanın asıl beklediği ise yarın Japonya, İngiltere ve Avrupa Merkez Bankalarından gelecek faiz kararları.

Faiz yatay açıldı

Dövizden TL’ye dönen yatırımcıların bonoya alım getirmesiyle faizde düşüş eğilimi devam ediyor. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi yüzde 8.7 seviyesine geriledi.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.43 sent seviyelerine dayanırken, içerde Dolar/TL 1.5245 indi. Euro/TL 2.11780 düzeyinde yer alıyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir