Yunanistan alev alev yanıyor

Rumeliotika, Ai Yannis, Koliyorga köyleri ile bir manastır boşaltıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyinde yer alan Kalamos, Varnavas ve Ano Suli yerleşim birimleri yakınlarında orman yangınları çıktı.

Yunan medyası, bölgede hüküm süren 7 şiddetindeki rüzgarlar nedeniyle farklı yönlerde yayılan alevlerin, evlerin çok yakınında olması nedeniyle endişe yarattığını bildirdi.

Ano Suli yakınlarındaki yangının kontrol altına alınmasına rağmen, Varnava'daki yangının Marathona yerleşim birimine doğru, 2-3 kilometre kadar yayıldığı, Rumeliotika, Ai Yannis, Koliyorga köyleri ile bir manastırın boşaltıldığı belirtildi.

Öte yandan, Atina'nın 65 kilometre güneydoğusundaki Lavrion sahil kenti yakınlarında öğle saatlerinde çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığı, ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle alevlerin yeniden ilerlemeye başladığı açıklandı.

Yangının bölgedeki bir evde maddi hasara yol açtığı da belirtildi.

Bu arada, Eğriboz'da da Dirfis dağlık alanında yangın çıktığı ancak kontrol altına alındığı kaydedildi.

Sivil Savunma Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada ise Atina, Doğu ile Batı Atika bölgesi, Pire, Mora Yarımadası, Siklad, Girit, Midilli, Sisam ve Sakız adalarının yangın tehlikesi yüksek bölgeler oldukları vurgulandı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir